Paul van Dijk schrijft, illustreert en maakt muziek.

Biografie

Paul van Dijk werd geboren in Sneek, maar woont al zijn hele leven in Workum. Als kind wisselden tekenen en schrijven elkaar al af. Later kwam de muziek. Nu, zo'n 34 jaar later, is er niet veel veranderd.
Als schrijver maakt hij al een aantal jaren kinderboeken die hij zelf illustreert. En maakt hij voorstellingen met zijn eigen theatergroep, Knûkel. Deze groep muzikanten en acteurs maakt beeldend theater muziek, poppen en schimmen. Ook als muzikant is hij heel actief. Paul speelde toetsen in de Friese bands Skarl en de Beugelband. Hij schreef muziek voor diverse theatervoorstellingen van de Paupers in Workum en voor drie korte animatiefilms.
In de zomer van 2010 bedacht hij het theaterstuk 'Renske wol stoer wêze!'. Dit zou later ook zijn debuut worden als kinderboekenschrijver. Na 'Renske wol stoer wêze!' volgden nog twee boeken van zijn hand. 'De Kening fan Juster' (2012) en 'De Wûndertoeter fan Hindrik Bûter' (Aksjeboek van 2014).

Hij vertaalde ook een sprookjesbundel van het Engels naar het Fries: Myn Moaiste Mearkes (2013). Paul illustreert zijn werk met aquarellen.
laden...
 • Stacks Image 2787

  Link
 • Stacks Image 2788

  Link
 • Stacks Image 2789

  Link
 • Stacks Image 2794

  Link
 • Stacks Image 1900

  Link
webdesign: AF Design
© 2023 Paul van Dijk Contact