Paul van Dijk schrijft, illustreert en maakt muziek.

Schrijver

Paul van Dijk schrijft verhalen en toneelstukken. Zijn eerste jeugdboek was 'Renske wol stoer wêze!' (2011). Een jaar daarna verscheen zijn tweede boek 'De Kening fan Juster'. Hij vond het een grote eer om twee jaar daarna het Aksjeboek voor de Friese boekenweek van 2014 te schrijven. Dat werd het verhaal 'de Wûndertoeter fan Hindrik Bûter'. Tussendoor vertaalde hij een sprookjesbundel van het Engels naar het Fries: Myn Moaiste Mearkes (2013). Deze bundel bevat tien sprookjes van de gebroeders Grimm, Hans Christaan Andersen en anderen.
Yn alle stilte, en leafst jûns - dan skriuw ik it bêste
Paul van Dijk
Vrij van kaders komt zijn creativiteit tot uitbarsting in zijn verhalen. Die kenmerken zich door veel verbeeldingskracht en humor. Zijn hoofdpersonen, vaak kinderen, maken ongewone dingen mee die hen uiteindelijk tot een inzicht brengt. Naast het gebruik van onderkoelde humor en zelfbedachte woorden, koppelt hij vaak de fantasiewereld aan het alledaagse.
It realistyske en it mytyske passe goed by elkoar
Paul van Dijk
Bij elk boek gaat Paul op pad en verzorgt her en der muzikale voorleesoptredens. Hij vertelt ook op scholen over schrijven en illustreren. Juffen en meesters kunnen contact opnemen via het contactformulier.
laden...
 • Stacks Image 902

  Link
 • Stacks Image 903

  Link
 • Stacks Image 904

  Link
 • Stacks Image 909

  Link
 • Stacks Image 1906

  Link
 • Stacks Image 1909

  Link
webdesign: AF Design
© 2023 Paul van Dijk Contact